Vanliga frågor

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna.
Kontakta oss gärna om du har fler frågor på info@cleanfood.se

Var och när hämtar jag upp min mat?

Upphämtning sker på vald upphämtningsdag mellan 15:00-21:00 på

Mitt Kök

Kortedala Torg 9

415 10 Göteborg

Om du inte erhållit bekräftelse via e-post kan du nå köket på telefonnummer 031-46 66 65 för att fråga om din beställning är redo (Observera att du inte kan få svar på allmänna frågor här).

Väger ni maten innan eller efter tillagning?

Vikt och näringsvärden som är angivna gäller färdiglagade varor.

Hur länge är mina matlådor hållbara?

Vi förpackar våra matlådor med MAP-teknik. Dvs. att vi inte tillsätter några konserveringsmedel och matlådorna du köper av oss håller i minst 5 dagar i kylskåp från och med angivet tillagningsdatum.

Hur tillagar ni maten?
Vi bakar, kokar och blancherar varorna på ett skonsamt sätt för att behålla maten så ren och oprocessad som möjligt. Vissa varor, t.ex. magert kött och kyckling, behöver kryddas en aning för att behålla en saftig konsistens vid tillagning. Vi tillsätter aldrig något fett vid tillagningen.
Hur kommer det sig att matlådorna håller i minst 5 dagar?

Vi förpackar maten i modifierad atmosfär (MAP). MAP är en metod som förlänger hållbarheten genom att skydda matens kvalitet och bevara dess naturliga egenskaper. Gasatmosfären anpassas noggrant till matens egenskaper. MAP gasblandningar består vanligtvis av vanliga luftgaser som koldioxid, kväve och syre. MAP-teknik är helt säkert och används flitigt i livsmedelsbranschen.

Hur värmer jag min matlåda på bästa sätt?

Lämna plasten på och värm matlådan i mikrovågsugn tills den sväller och du hör en liten smäll. På detta sätt får du optimal värmefördelning i hela lådan.

Vad är minsta beställningsvolym?
Minsta beställningsvolym är 8 matlådor.
Hur långt innan måste jag lägga min beställning?

Du måste lägga din beställning senast klockan 18.00 dagen innan för att kunna hämta ut den nästkommande dag mellan 15.00 och 21.00 (detta gäller även helger). Du kan med fördel lägga en order flera dagar i förväg, upp till 14 dagar i förväg. Din mat tillagas alltid samma dag som du planerar att hämta ut det.

Vilken del av nötköttet använder ni?
Vi använder alltid innanlår. Den biten är mager och mör.