Vanliga frågor

Hur tillagar ni maten?

Vi bakar eller kokar varorna på ett skonsamt sätt för att behålla maten så ren och oprocessad som möjligt. Vissa varor, t.ex. magert kött och kyckling, behöver kryddas en aning för att behålla en saftig konsistens vid tillagning. Vi tillsätter aldrig något fett vid tillagningen.

Väger ni maten innan eller efter tillagning?

Vikt och näringsvärden som är angivna gäller färdiglagade varor.

Kan jag få maten levererad till mitt hem?

Vi har i dagsläget inte börjat med hemkörningen än. Upphämtning sker på vårt kök på Kortedala Torg 9. Så småningom kommer vi kunna leverera maten till din dörr.

Hur långt innan måste jag lägga min beställning?

Du måste lägga din beställning minst en vardag i förväg för att kunna hämta ut den nästkommande dag. Vill du hämta under helgen får du lägga din beställning en fredag och ange när du vill hämta ut den. Du kan med fördel lägga en order flera dagar i förväg. Din mat tillagas alltid samma dag som du planerar att hämta ut det.

Vilken del av nötköttet använder ni?

Vi använder alltid innanlår som är mager och mör.

Hur länge håller mina matlådor?

Vi förpackar våra matlådor med MAP-teknik. Det innebär att matlådorna du köper av oss håller i minst 14 dagar i kylskåp från och med angivet datum.

Hur kommer det sig att matlådorna håller i minst två veckor?

Vi förpackar maten i modifierad atmosfär (MAP). MAP är en metod som förlänger hållbarheten genom att skydda matens kvalitet och bevara dess naturliga egenskaper. Gasatmosfären anpassas noggrant till matens egenskaper. MAP gasblandningar består vanligtvis av vanliga luftgaser som koldioxid, kväve och syre.

Vad är minsta beställningsvolym?

Minsta beställningsvolym är 8 matlådor.

Vilken sorts fisk använder ni?

Vi har en tät dialog med vår fiskleverantör och får färska fiskleveranser flera gånger om veckan. Vilken sorts fisk som hamnar i din matlåda kan skilja sig beroende på dagens fångst. Normalt använder vi torskfilé. När det brister använder vi Pangasius. Proteinhalten i båda fiskarna är ungefär lika hög.